HTML

fogyókúra, diéta

Tuti tippek fogyáshoz, diétához. Ha nem sikerült az egyikkel, vagy csak változtatni szeretnél........... van másik :)

Tuti tippek

Reklám

Receptek

Ajánló

Utolsó kommentek

Fitt diétához - krémleves receptek

2008.06.12. 08:13 tuttitippek

Zellerkrémleves

Hozzávalók:
- 50 dkg zeller,
- 5 dkg vaj,
- 1 liter csontlé (leveskockából is lehet),
- 1 tojássárgája,
- 2 dl tejföl,
- 1 púpozott evőkanál liszt,
- csipetnyi cukor,
- pirított zsemlekocka,
- tejszín.

A megtisztított, jól megmosott zellert karikára vágjuk, a csontlében puhára pároljuk, beletesszük a vajat, ízlés szerint megsózzuk, majd összeturmixoljuk. A lisztet a tejföllel és a tojássárgájával jól kikeverjük és besűrítjük vele a levest. Pirított zsemlemorzsával kínáljuk.

Sajtos brokkolikrém leves

Hozzávalók:
- 50 dkg brokkoli,
- 30 dkg burgonya,
- 1 fej hagyma,
- 12 gerezd fokhagyma,
- 1 evőkanál olaj,
- 1 húsleveskocka,
- 2 dl tejszín,
- só,
- bors,
- 15 dkg edami sajt.

A brokkolit rózsáira szedjük, a burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk. Az apróra vágott hagymát a fokhagymával üvegesre pároljuk. A brokkolit és a burgonyát hozzáadjuk, kis ideig pároljuk. Fél liter vízzel felöntjük, a leveskockát és a tejszínt belerakjuk, 10-15 percig fõzzük, amíg a brokkoli és a krumpli megpuhul. A levest mixerrel pépesítjük, beletesszük a tejszínt és a sajtot. Ha a sajt elolvadt, ehetjük.

Tejszínes paradicsomkrém leves

Hozzávalók:
- 1 kis fej hagyma,
- 3 gerezd fokhayma,
- 50 dkg paradicsom,
- fél csokor koriander vagy petrezselyem,
- 2 evőkanál olívaolaj,
- fél dl tejszín,
- 2 dl fehérbor,
- 4 evőkanál tejszínhab.

A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, forró vízbe mártjuk, héját lehúzzuk, húsát apróra vágjuk. A koriandert vagy petrezselymet leöblítjük, összevagdaljuk. Felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk benne a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a paradicsomot, és 2-3 percig rotyogtatjuk. Belekeverjük a tejszínt, a bort és a koriander vagy petrezselymet, és a levest kb. 20 percig főzzük.


 


Karfiolkrém leves

Hozzávalók:
- 3/4 kg karfiol,
- 3/4 l csirkehúsleves (kockából),
- 1 evőkanál olaj,
- 2 dl főzőtejszín,
- só,
- őrölt bors,
- őrölt szerecsendió.

A megtisztított, rózsáira bontott karfiolt pároljuk olajon néhány percig, majd öntsük fel a levessel, és lefedve lassú tűzön főzzük puhára. Ha kész, öntsük bele a tejszínt, és mixeljük simára. Ízesítsük sóval, borssal, szerecsendióval, pirított kenyérkockával.

Hagymakrém leves

Hozzávalók:
- 2 fej hagyma,
- 3 evőkanál liszt,
- olaj,
- só,
- bors,
- víz,
- 2 szelet kenyér.

Az olajat felforrósítjuk, a kis kockákra vágott hagymát megpirítjuk benne. Ezután félrehúzzuk és elkeverünk benne 3 evőkanál lisztet, majd hozzáöntünk 1/2 l vizet és felforraljuk. Miután besűrűsödött a leves, el is készült. Kockára vágott pirított kenyeret tehetünk bele feltétnek.

Kukoricakrémleves:

Hozzávalók:
- 1 kg kukorica,
- 2 dl főzőtejszín,
- só, bors,
- sajt,
- pirított zsemlekocka.

A kukoricát, sóval, borssal ízesítve feltesszük főni. Amikor megfőtt, összeturmixoljuk, átpasszírozzuk, majd visszatesszük főni. Mikor elkezd forrni, beletesszük a tejszínt, és rottyantunk egyet rajta. Reszelt sajttal és kevéske zsemlekockával fogyasszuk.

Spárgakrémleves:

Hozzávalók:
- 1,5 kg zöld vagy fehér spárga,
- 1/2 teáskanál só,
- 1 csipet cukor,
- 2,5 dl zöldséglé (leveskockából),
- késhegynyi fehér bors,
- 1 evőkanál étkezési keményítő,
- 1 dl tejfõl,
- 2 evőkanál finomra vágott kapor.

A spárgát megmossuk, leitatjuk. A spárgasípokról levágjuk a fás részt, alsó végén kezdve vékonyan lehámozzuk. A spárgafejeket 5 cm-es darabokban levágjuk és félretesszük. A maradék spárgát kis darabokra aprítjuk, és sóval, cukorral annyi vízben, amennyi éppen ellepi, lefedve 15 percig főzzük. A zöldséglevet felforraljuk, a spárgafejeket beletesszük, és lefedve 8 percig főzzük. A megfőtt apró spárgát mixerbe öntjük és pépesre zúzzuk, vagy szitán áttörjük. A főtt spárgafejeket szűrőbe tesszük és lecsöpögtetjük. A leszűrt zöldséglevet és a spárgapürét összekeverjük, hozzáadjuk a spárgafejeket, és hozzáöntjük a cukros-sós levet. A keményítőt 1/2 dl hideg vízzel és a tejföllel simára keverjük. Beleöntjük a levesbe, és állandó keverés közben felforraljuk. A végén meghintjük kaporral.


Forrás: nana.hu

Szólj hozzá!

Címkék: diéta krémleves zellerkrémleves sajtos brokkolikrém leves tejszínes paradicsomkrém leves karfiolkrém leves hagymakrém leves kukoricakrémlevesspárgakrémleves

A bejegyzés trackback címe:

https://tutifogyas.blog.hu/api/trackback/id/tr96464572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása