Liza Minelli fogyókúrája olyan sikeres volt, hogy 1 hónap alatt 16 kilótól szabadult meg.
Te is kipróbálhatod Liza diétáját:
Reggelire
Epres túró
- Keverj össze 15 dkg epret 10 dkg túróval, 3 evőkanál tejjel és mézzel. Tegyél bele 1 evőkanál zabpelyhet és 1 teáskanál vágott pisztáciát.
Magos müzli
- Tegyél 3 dkg cukormentes müzlibe 1-1 kávéskanál len-, napraforgó-, és tökmagot illetve 1 kockára vágott kivit. Öntsd le 1 pohár natúr joghurttal.
Túrós szendvics
- Keverj el 3 evőkanál friss túrót 1 teáskanál friss citromlével, lenmaggal és fél reszelt almával. Vágj félbe 1 magos zsemlét, és kend meg a túrókrémmel.
Sajtos kenyér
- Kenj meg margarinnal 1 szelet barna tósztkenyeret. Fektess rá 5 dkg szeletelt camambert és paradicsomot.
Tízóraira
Reszelj le 15 deka retket, keverd el 2 teáskanál vágott snidlinggel, borssal, kis sóval és 1 evőkanál friss túróval. Egyél mellé 2 szem korpás kekszet.
Vagy: tegyél 1 pohár joghurtba 2 evőkanál kukoricapelyhet és 10 dkg epret.
Vagy: készíts turmixot
Ebéd és vacsora a hét minden napjára
Az ebédre és vacsorára valókat Liza dietetikusai úgy állították össze, hogy 1 adag sem haladja meg a 350 kalóriát. Persze nem fontos minden nap az előírtak szerint étkezned. A lényeg, hogy ne térj el a hozzávalóktól!
1. nap
Ebéd: Répás palacsinta
Készíts a hagyományos módon palacsintatésztát. Hagyd 10 percet állni. Közben pucolj meg és vágj össze 30 dkg sárgarépát, 10 dkg gombát, fél csomag újhagymát és párold meg kevés olajon. Ha kész vagy öntsd fel
A cottage chees, a világon a legsoványabb sajtok közé tartozik, ezért nagyon közkedvelt a diétázók körében. Összetétele a túróéhoz hasonlít, és bármelyik napszakban lelkiismert furdalás nélkül fogyasztható. Ma már szinte az összes bevásárlóközpontban be lehet szerezni!
Vacsora: Csirkeleves
Főzz fel
2. nap
Ebéd: Spárgás szelet
Pucolj meg 20 dkg zöld spárgát, maj párold meg enyhén sós, cukros vízben. Vágj össze fél csomag friss bazsalikomot és fél csokor petrezselymet. Zúzz össze 1 gerezd fokhagymát, keverd el 1 pohár joghurttal, sóval, borssal és a vágott zöldfűszerekkel. Fűszerezz be 2 szelet sovány sertéskarajt és kikent serpenyőben süsd pirosra. Szűrd le a spárgát, öntsd le a dresszinggel.
Vacsora: Fűszeres krumplitál
Pucolj meg 30-30 dkg répát és krumplit. Futtass meg kevés olajon 1 kisebb fej kockára vágott hagymát. Dobd rá a zöldségeket, kicsit párold, majd öntsd fel
3. nap
Ebéd: Rukolás krumplisaláta
Főzz meg héjában 30 dkg újkrumplit, majd vágd félbe. Keverj el fél dl húslét 4 evőkanál friss citromlével, 1 teáskanál mustárral és olívaolajjal, sóval, borssal. Karikázz fel 1 szál újhagymát és valamennyi hozzávalót forgasd össze. Főzz keményre 1 tojást, karikázd fel. Kockázz fel fél csomag retket, vágj össze ízlés szerint kaprot. Majd keverd össze az egészet 2 evőkanál joghurttal és 1 marék rukolasalátával. Végül forgasd bele a krumplit is.
Vacsora: Fűszeres krumplitál
Párolj meg kevés olajon 30-30 dkg krumplit és répát illetve 1 kisebb fej kockára vágott hagymát. Öntsd fel
4. nap - Ebéd: Epres-mentás gyümölcsrizs
Főzz fel
Vacsora: Sajtos vegyessaláta
Keverj el
5. nap
Ebéd: Krumpli spárgával
Párolj meg 30 dkg újkrumplit. Főzz fél kg sprágát enyhén sós, cukros vízben 15-18 percig. Válassz külön fehérjére és sárgájára 1 kemény tojást. A fehérjét kockázd fel. Keverj össze 1 csokor vágott petrezselymet 1 dl joghurttal, fél teáskanál mustárral, sóval, borssal és a tojás sárgájával. Add hozzá a fehérjét is. Szűrd le a krumplit meg a spárgát, és öntsd le a dresszinggel.
Vacsora: Halas rizibizi
Párolj meg 4 dkg rizst. Locsolj meg 1 friss citrom levével 1 szelet lazacfilét. A citrom héjából reszelj le keveset, a citromot pedig karikázd fel. Keverd össze felaprított kaporral és egészet tedd serpenyőbe. Fűszerezd be a halat, ültesd a citromra és önts alá kevés vizet. Párold 8 percig. Futass meg 1 teáskanálnyi olajon 10 dkg zsenge héjas zöldborsót és 1 szál újhagymát. Majd keverd össze a leszűrt rizzsel! Ízesítsd sóval, borssal, reszelt citromhéjjal.
Forrás: nana.hu
Utolsó kommentek