HTML

fogyókúra, diéta

Tuti tippek fogyáshoz, diétához. Ha nem sikerült az egyikkel, vagy csak változtatni szeretnél........... van másik :)

Tuti tippek

Reklám

Receptek

Ajánló

Utolsó kommentek

Krumplis, túrós diéta

2008.05.16. 07:17 tuttitippek

Kétszer öt nap: mínusz 6 kiló.

A recept egyszerû: hétfõtõl péntekig fogyaszd az alábbi ételeket, hétvégén pedig nagy adag húsokat salátával.

Igyál sokat, mozogj is egy keveset, és igen látványos lesz az eredmény!


Ötletek reggelire

Narancsos túró: Keverj ki 10 deka túrót 2 evõkanál almapürével és ugyanennnyi vízzel. Vájd ki 1 narancs húsát, vágd össze, és forgasd a túróba egy evõkanálnyi zabpehellyel és egy teáskanál vágott dióval.

Túrós szendvics retekkel: Keverj simára 10 deka túrót egy evõkanál vízzel, egy teáskanál hidegen sajtolt olajjal, sóval és borssal. Kend egy vékony szelet barna kenyérre, és karikázz rá 2 szem piros retket.

Gyümölcsös müzli: Pucolj meg és kockázz fel 1 szem almát, vájd ki egy narancs húsát, és vágd össze. Forgasd össze egy evõkanálnyi vágott dióval és két evõkanál zabpehellyel. Öntsd nyakon egy pohár natúr joghurttal.

Tízóraira/uzsonnára

Mézes pirítós: Piríts meg egy szelet barna toastkenyeret, kend meg egy teáskanálnyi mézzel, és egyél mellé egy fél grépfrútot.

Turmix: 2 dl aludttejet vagy joghurtot turmixolj simára 10 deka eperrel

Egy alma 2 deka sovány sajttal


 


1. nap

Ebéd: Lazacos krumplileves
Pucolj meg és vágj össze 40 dkg krumplit és 25 dkg spárgát. Fõzd kb. 10 percet 4 dl húslében, majd szedd ki a zöldség felét, és tedd el vacsorára. A többit turmixold össze a lével, és forralja fel egy evõkanálnyi tejszínnel. Csepegtess le 10 dkg füstölt lazacot, kockázd fel, s tálaláskor szórd a leves tetejére.
Kalória: 350

Vacsora: Gombás tál
Pucolj meg és vágj össze 15 dkg gombát és 1 nagyobb paradicsomot. Forgasd össze a délrõl eltett zöldséggel, és simítsd sütõtálba. Keverj el egy tojássárgáját 10 dkg túróval, sóval, borssal, 2 evõkanálnyi vágott petrezselyemmel. A fehérjét – csipet sóval – verd kemény habbá, és forgasd a túróba. Kanalazd, simítsd a zöldség tetejére, szórd meg módjával reszelt sajttal. Told 15-20 percre a 180 fokra elõmelegített sütõbe.
Kalória: 320

2. nap

Ebéd: Marhasült túrókrémmel
Pucolj meg és reszelj le 5 dkg kígyóuborkát, keverd el 10 dkg túróval, sóval, borssal és 1/2 gerezd zúzott fokhagymával. Vágj csíkokra 15 dkg sovány marhahúst, és kikent serpenyõben süsd szép pirosra. Enyhén sózd, borsozd.
Vágj ketté egy barna magos zsemlét, kend meg a túróval, és tedd bele a húst. Karikázz rá egy szem paradicsomot.
Kalória: 381

Vacsora: Krumpliropogós
Héjában fõzz meg 25 dkg krumplit. Hámozd meg, és krumplinyomón törd át. Keverj össze 1 egész tojást, 10 dkg túrót, sót, borsot, 3 evõkanál (kedved szerinti) friss zöldfûszert. Formázz belõle kis rudakat, és kikent serpenyõben süsd szép pirosra. Szedd konyhai törlõkendõre.
Pucolj meg egy narancsot, a felének szedd ki éles kanállal vagy késsel a húsát, és vágd össze. A ,ásik felét csavard ki. A levet keverd össze 1/2 teáskanál mustárral, ugyanannyi mézzel, sóval, borssal és egy teáskanál olajjal. Keverd bele az összevágott narancsot. Kanalazd salátalevelekre, és a krumpliropogóssal tálald.
Kalória: 335

3. nap

Ebéd: Túrótallérok epersalátával
Üss fel 1 tojást, válaszd szét a fehérjét és a sárgáját. Utóbbit keverd össze 10 dkg túróval, egy teáskanál olajjal és egy teáskanál zabpehellyel. Hagyd jó 10 percet állni.
Közben moss és pucolj meg 30 dkg epret, vágd félbe a szemeket. Pucolj meg 1 narancsot, vájd ki a húsát, vágd össze. Forgasd össze az eperrel.
Verd fel egy csipet sóval és kevés citromlével a tojásfehérjét, keverd a túrós masszába. Készíts belõle „pogácsákat”, és kikent serpenyõben süsd meg. Az eper-narancs salátával tálald.
Kalória: 350

Vacsora: Röszti ráksalátával
Pucolj meg 30 dkg krumplit, és reszeld le durvára. Pucolj meg és vágj finomra 1 szál újhagymát, és forgasd össze a krumplival, egy teáskanál olajjal, sóval és borssal. Kenj ki egy serpenyõt, nyomkodd bele a krumplis masszát, és süsd szép pirosra mindkét oldalát.
Vágj össze 1 szál újhagymát, 1/2 csokor retket. Keverj el egy evõkanál citromlét 2 evõkanál vágott kaporral, egy teáskanál olajjal, sóval, borssal és 10 dkg lecsurgatott konzerv rákkal. A rösztivel tálald.
Kalória: 362

4. nap

Ebéd: Krumplisaláta tojással
30 dkg újkrumplit fõzz meg héjában. Szûrje le, vágja félbe. Fõzz egy keménytojást. Keverj simára egy pohár joghurtot 5 dkg túróval, egy teáskanál olajjal, sóval, borssal, 1/2 teáskanál mustárral és 2 evõkanál vágott petrezselyemmel.
Pucolj meg és vágj kis kockákra 5 dkg kígyóuborkát és 1/2 csokor piros retket. Forgasd össze a krumplival és a dresszinggel, hagyd kicsit összeérni. Kanalazd tálkába, a tetejére tedd félbe vágva a keménytojást.
Kalória: 325

Vacsora: Pulykasült krumplipürével
Fõzz puhára 25 dkg krumplit. Sózz, borsozz be 15 dkg pulykamell-filét, kevés olajon süsd meg. Szûrd le a krumplit, törd össze egy teáskanál olajjal, sóval, szerecsendióval és 5 dkg túróval. Vágj össze 1/2 csokor bazsalikomot, és keverd a krumplipürébe. Ezzel körítsd a húst.
Kalória: 350

5. nap

Ebéd: Provanszi krumpli
Sikálj meg 25 dkg újkrumplit, vágd félbe. Keverj össze sót, borsot, vágott petrezselymet, kevés olajat és forgasd bele a krumplit. Ültesd kikent sütõtálba, és told 30 percre a 200 fokra elõmelegített sütõbe. Pucolj meg és vágj finomra 5 dkg gombát, keverd össze egy evõkanál túróval, egy evõkanál zabpehellyel, 10 dkg sovány darált hússal, sóval, borssal és egy teáskanál ketchuppal. Formázz belõle kis pogácsákat, és kikent serpenyõben süsd meg.

Keverj el 10 dkg túrót, egy evõkanál vágott bazsalikomot és 2 evõkanál ásványvizet; a felét tedd el estére. Szedd tányérra a krumplit, tedd mellé a burgert és a bazsalikomos túrót.
Kalória: 332

Vacsora: Kapros-currys hal
Pucolj meg és reszelj le 15 dkg krumplit, keverd össze egy teáskanál vágott kaporral, egy csipet curryvel és egy teáskanál olajjal. Sózz, borsozz meg 15 dkg tengeri halfilét, kend meg olajjal, és fektesd sütõtálba, borítsd be a reszelt krumplival. Tegyél mellé 20 dkg felkockázott paradicsomot, told a tálat 20 percre a 180 fokra elõmelegített sütõbe.
A délben eltett túrókrémmel tálald.
Kalória: 370

Forrás: nana.hu

Szólj hozzá!

Címkék: receptek diéta krumpli túró narancsos túró lazacos krumplileves gombás tál marhasült túrókrémmel krumpliropogós túrótallérok epersalátával röszti ráksalátával krumplisaláta tojással pulykasült krumplipürével provanszi krumpli kapros churrys hal

A bejegyzés trackback címe:

https://tutifogyas.blog.hu/api/trackback/id/tr94464544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása