HTML

fogyókúra, diéta

Tuti tippek fogyáshoz, diétához. Ha nem sikerült az egyikkel, vagy csak változtatni szeretnél........... van másik :)

Tuti tippek

Reklám

Receptek

Ajánló

Utolsó kommentek

Zsírbombák

2008.05.24. 09:26 tuttitippek


Közeleg a vakáció, mindenki igyekszik jól tölteni megérdemelt szabadságát, azonban nem árt, ha vakáció alatt is figyelünk étkezésünkre.....

A zsírbombák, amire vakációkor is  érdemes odafigyelni!

Fontos ismertetőjel: ezekkel az ételekkel akkor találkozhat, ha időt szeretne megtakarítani.

Ételek a repülőn: Az eFit.com által készített felmérésben 15 égi menüztetőt vettek górcső alá: egy átlagos repülős étek 1054 kalóriát, 52 gramm zsírt, és többek között 2.000 milligramm nátriumot tartalmaz. Ha beleszámoljuk a mogyorót és az üdítőitalt, a teljes kalória-bevitelünk meghaladhatja az 1300-at, 60 gramm zsírral és 2200 milligramm nátriummal. Az elfogyasztott szénhidrát egy négy-öt órás repülés alatt akár száz grammra is rúghat. Mivel ezek a menük még felcímkézve sincsenek, jobb, ha előre tájékozódunk!

Pizza: Egy átlagos, előre csomagolt pepperoni-s pizza szeletenként 300 kalóriát jelent, 20-30 gramm zsírral, és 18-28 szénhidráttal. Gyors megoldás, ha legalább a szélét nem esszük meg. Ha három pizza-szelet elfogyasztása után a szaftos falatokat szénsavas üdítővel öblítjük, körülbelül 1050 kalóriát juttatunk a szervezetünkbe, 60-90 gramm zsírral és 91-121 szénhidráttal, mindezt ülve.

Lekváros kenyér: 500 kalória, 20 gramm zsír és több mint ötven gramm szénhidrát.

Mozi-menü: kezdjük a pattogatott kukoricával: poharanként 54 kalória, 10 gramm13 gramm zsírt is. Azaz egy alapadag elfogyasztásával 162 kalória, 30 gramm szénhidrát és 26 gramm zsírt juttatunk a szervezetünkbe. Egy nagy üdítővel a kalóriák száma elérheti a 310-et, a szénhidráté a 70 grammot, a zsír marad ugyanannyi. szénhidrát (a legkisebb adagban is legalább két pohárral van!). Mivel általában telített zsírsavakkal megolajozzák, adjunk hozzá legalább

Cézár saláta: A fejedelmi étel korántsem fogyókúrás. A saláta három kanál öntettel, tojással, ízesítőkkel, mindezt természetesen zöldségek közé rejtve, 400 kalóriát és 25 gramm zsírt jelent. Ha nincs hozzá pirított kenyér! Ha dobunk mellé tíz deka roston sült csirkemellet, már 570 kalóriánál és 30 gramm zsírnál tartunk.

Burgonyaszirom: telített zsírsavak, hatalmas mennyiségű kalória, nátrium-glutamát (E-621) ízfokozó. Ez utóbbi hatása: depresszió, étvágynövelő, fejfájás, mellkasi fájdalmak, szapora szívverés. Érzékeny embereknél halántéktáji nyomást, hát- és fejfájást okoz elfogyasztását követően. Amikor már úgy érezzük a torkunkban, hogy nem bírunk többet enni belőle, 450 kalóriát ettünk meg, 30 gramm telített zsírral és 45 gramm szénhidráttal.

Hot dog: A kisvárosi büfében elfogyasztott hot dog 518 kalória, 30 gramm zsír, és 40 szénhidrát. Hagymakarikák: 300 kalória, 17 gramm zsír, 30 szénhidrát. Üdítővel mindez 962 kalória, 47 gramm zsír, 107 gramm szénhidrát.

Forrás: hvg.hu

Szólj hozzá!

Címkék: fogyás hotdog pizza vakáció kalória cézár saláta burgonyaszirom mozi menü zsírbomba

A bejegyzés trackback címe:

https://tutifogyas.blog.hu/api/trackback/id/tr10438227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása